фото MaxWinebach

Головний редактор відомого сайту XDA-Developers Макс Вайнбах виклав відеоролик за участю майбутнього флагмана Samsung Galaxy S20+ для внутрішнього тестування, що дозволяє розглянути її з усіх сторін, та опублікував основні технічні параметри пристрою.

Читайте такожSamsung готує новий сенсор для смартфонів роздільною здатністю 144 Мп - ЗМІ

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Ролик ще раз підтверджує, що перед нами саме робочий пристрій, а не макет. Так що сумніватися, що це фінальний дизайн, вже не доводиться", - йдеться в повідомленні.

Отже, до всього вже сказаного в попередній замітці в частині зовнішнього вигляду майбутнього флагмана Samsung Galaxy S нам додати нема чого. Єдине - Samsung Galaxy S20+ помітно більший за нинішній Galaxy S10+. Це добре видно на одному зі знімків з порівнянням пристроїв (нижче).

фото MaxWinebach

Стосовно технічних характеристик, то редактор XDA-Developers наводить кілька відповідних скріншотів в тестовому ПО. Один з них підтверджує попередні відомості про екран з частотою оновлення картинки 120 Гц й можливість перемикатися між режимами 60 та 120 Гц.

фото MaxWinebach

За останніми даними, всі моделі лінійки Samsung Galaxy S20, включаючи базову, отримають екрани з частотою 120 Гц.

фото MaxWinebach

Samsung Galaxy S20+ отримав 6,7-дюймовий екран Dynamic AMOLED з роздільною здатністю 3200×1440 пікселів з вбудованим сканером відбитка пальців. Останній - ультразвуковий, як і Galaxy S10, а не оптичний, як у більшості сучасних флагманів. Нагадаємо, оригінальний датчик 3D Sonic Sensor в Galaxy S10 виявився досить проблемним - тільки в жовтні вийшло оновлення прошивки для серйозної діри в безпеці. Не виключено, що в Galaxy S20 буде використовуватися новий сенсор Sonic 3D Max, позбавлений недоліків попередника і здатний розпізнавати два пальці одночасно. Але поки це тільки припущення.

Якщо ж говорити про підтверджених параметрах, це SoC Qualcomm Snapdragon 865 або Exynos 990 залежно від регіону, 12 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5, від 128 до 512 ГБ вбудованої флеш-пам'яті UFS 3.0, основна камера на чотирьох модулях (12 Мп, 12 Мп, 64 Мп і ToF) і акумулятор ємністю 4500 мА·год (фактична - 4370 мА-год) зі швидкою зарядкою потужністю 25 Вт.

Ще одна важлива деталь: Galaxy S20+ позбувся не тільки клавіші активації помічника Bixby, але й аудіо роз'єм 3,5 мм для навушників, якого, на відміну від першого, багатьом буде не вистачати. Таким чином, Galaxy S20 - перший флагман серії Galaxy S без роз'єму 3,5 мм. Малоймовірно, що в якійсь іншій моделі серії Galaxy S20 він буде.

Загалом в рамках нової серії очікується три основні моделі - крім середньої Galaxy S20+ в неї увійдуть базова Galaxy S20 з 6,2-дюймовим екраном і велика Samsung Galaxy S20 Ultra екраном діагоналлю 6,9 дюйма.

Офіційний анонс флагманської серії смартфонів Samsung Galaxy S20 відбудеться 11 лютого. В цей же день, як очікується, нам покажуть розкладачку Samsung Galaxy Z Flip з гнучким екраном і повністю бездротові навушники Samsung Galaxy Buds+.