У вересні 2019 року ця функція стала доступна обраним тестерам / фото Microsoft

Компанія Microsoft випустила довгоочікуване оновлення фірмового ПЗ Your Phone (Ваш телефон) для всіх користувачів комп'ютерів з операційною системою Windows 10 — тепер користувачі можуть здійснювати і приймати дзвінки з підключеного смартфона просто на ПК.

Читайте такожMicrosoft оновила логотип Windows та понад 100 іконок додатків

У вересні 2019 року ця функція стала доступна обраним тестерам, потім у грудні тестування розширилося на всіх учасників програми тестування Windows Insiders, а тепер відбувся фінальний реліз. Оновлення поширюється поетапно у всіх регіонах світу. Якщо воно ще недоступне на вашому комп'ютері, просто зачекайте кілька днів, пише itc.ua.

Відео дня

Важливо відзначити, що додаток Your Phone повинен бути встановлений як на комп'ютері, так і на пов'язаному з ним смартфоні. Після простої установки і синхронізації можна буде використовувати ПК на базі Windows 10, щоб приймати і здійснювати дзвінки зі смартфона. Просто з комп'ютера можна вибрати одну людину з телефонної книги смартфона і зробити дзвінок або ж прийняти дзвінок без необхідності брати в руки смартфон.

Щоб керувати дзвінками через Your Phone, потрібно смартфон з встановленою Android версії 7.0 і вище, комп'ютер на Windows 10 з підтримкою Bluetooth і збіркою мінімум 18362.356. Функціональність доступна і на iPhone і вимагає ОС iOS версії 10.0 і вище.

Нагадаємо, додаток Your Phone представили ще на конференції Build 2018 і з тих пір його функціональність помітно розширилася. Власне, дзвінки — найсвіжіше нововведення. Також дозволяє відповідати на текстові повідомлення, переглядати галерею, «віддзеркалювати» екран смартфона і відстежувати рівень заряду акумулятора смартфона.