Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації на виконання постанови Кабінету міністрів від 2 квітня запускає мобільний додаток для контролю за дотриманням самоізоляції та/або обсервації. Про це повідомив в ефірі одного з телеканалів віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте такожЗа добу в Україну повернулися 6,4 тисячі громадян, усіх відправляють на самоізоляцію

Він зазначив, що додаток в першу чергу призначений для людей, які повернулися з інших країн.

Відео дня

«Зараз це три категорії громадян, за якими вже розроблені процеси. Це люди, які повернулися з інших країн і яким потрібна обсервація, люди, які захворіли на коронавірус і лікуються вдома, і люді, які мають підозру на інфікування коронавірусною інфекцією», - сказав він.

Віце-прем'єр підкреслив, що для контролю дотримання карантину використовується технологія геолокації.

«Протягом дня на протягом 14 днів людині приходитиме до 10 push-повідомлень (короткі спливаючі повідомлення, які з'являються на екрані мобільного телефону - УНІАН). Вона має зробити своє фото, а під час фотографування включатиметься геолокація», - повідомив Федоров.

Також він повідомив, що невикористання додатки обкладатиметься штрафом.

«Якщо буде порушений режим карантину, а невикористання додатки по суті буде порушенням режиму карантину, то вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людина має заплатити», - сказав він.

Пізніше у Facebook Федоров розповів деталі про цей мобільний додаток. 

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів на своєму засіданні 2 квітня доручив Міністерству цифрової трансформації до 5 квітня розробити електронний сервіс з використанням мобільного додатку для можливості проведення моніторингу дотримання самоізоляції та/або обсервації особами при наявності згоди відповідної особи.

Мобільний додаток «Дія» відсьогодні, 7 квітня, надсилатиме користувачам повідомлення і термінові повідомлення щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні.