Обмеження почнуть діяти з 1 вересня / Ілюстрація REUTERS

CDMA-оператор «Інтертелеком» заявив про обмеження надання своїх послуг у ряді областей України.

Відповідну заяву опубліковано на сайті оператора.

Читайте такожБоротьба за «ящик»: навіщо 6 мільйонів українців позбавили телебачення

Відео дня

Наслідки карантину

У «Інтертелеком» пояснюють своє рішення тривалою ситуацією з карантинними обмеженнями та подальшим поширенням пандемії COVID-19, а також загальною економічною нестабільністю, які не дозволили оператору «реалізувати фінансові домовленості з зацікавленими інвесторами та провести у встановлені терміни оплату вартості ліцензії на використання технології LTE.

Коли вводиться обмеження

Обмеження почнуть діяти з першого вересня. Як відзначили в компанії, під обмеженням надання послуг слід розуміти припинення надання послуг з використанням власної радіомережі.

В яких областях вводиться обмеження

Згідно з заявою оператора, обмеження надання послуг вводиться у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій, Донецькій і Луганській областях.

Що зміниться

Як йдеться в заяві, компанія була змушена переглянути свою стратегію на ринку:

«Її основними елементами стане відмова від частини радіочастотного спектра, використовуваного наразі компанією, оптимізація своєї радіо та транспортної мережі в ряді регіонів, а також впровадження та активний розвиток додаткових інноваційних ІТ сервісів», — йдеться в заяві CDMA-оператора.

Оператор зосередиться на розвитку елементів нової інфраструктури в регіонах з великою концентрацією абонентської аудиторії, а також поліпшити якісні характеристики послуг голосового та інтернет сервісів.

Оператор вже звернувся до Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, з проханням виконати всі відповідні процедури по переоформленню радіочастотного ресурсу, раніше виданого компанії.

Втрата ліцензії

  • 17 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), надала відстрочку оператору мобільного зв'язку "Інтернаціональні телекомунікації" ("Інтертелеком") до 1 квітня по сплаті за ліцензії на використання радіочастот для високошвидкісного зв'язку 4G.
  • 18 березня найбільші мобільні оператори України "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell отримали ліцензії на радіочастотний ресурс, необхідний для запуску високошвидкісного інтернет-зв'язку 4G на всій території України.
  • 1 квітня 2020 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), забрала ліцензію на використання радіочастот для високошвидкісного зв'язку 4G в оператора мобільного зв'язку "Інтернаціональні телекомунікації" ("Інтертелеком") у зв'язку з несплатою їх вартості.
  • Зокрема, компанія повинна була сплатити 193,6 мільйона гривень до державного бюджету до 1 квітня, але не зробила цього до визначеної комісією дати.