фото Apple

З 9 липня Apple в рамках програми бета-тестування відкрила доступ до новітніх версій ОС для своїх пристроїв iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14, WatchOS 7 і macOS Big Sur. До цього моменту велося бета-тестування серед розробників, а тепер нові версії з масою нововведень можуть випробувати ентузіасти серед звичайних користувачів.

Читайте такожНа макеті iPhone 12 показали симуляцію нової iOS (відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Завантажити їх можуть усі зареєстровані учасники програми бета-тестування Apple з сумісними пристроями на сайті beta.apple.com. До речі, власники годинників Apple Watch цього року вперше можуть взяти участь у публічному бета-тесті", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що тестові збірки варто встановлювати лише на свій страх і ризик, оскільки ймовірність помилок, проблем з продуктивністю і різного роду недоробок в них дуже велика. Власне, мета бета-тестування полягає якраз в тому, щоб виявити та виправити всі недоліки.

фото Apple

Всі нові платформи були анонсовані 22 червня в рамках конференції для розробників WWDC 2020 року, а реліз фінальних версій очікується восени.

фото Apple

У iOS 14 з'явилися повноцінні настроюються віджети на домашньому екрані й можливість об'єднати програми в "галереї", бібліотека додатків App Library з функцією автоматичного сортування додатків з тек та каталогів, загальносистемна підтримка режиму картинка в картинці для одночасного відтворення відео і запуску додатків, компактний інтерфейс дзвінків (вони більше не перекривають весь екран), а також App Clips - окремі функціональні частини додатків у вигляді карток, які швидко запускаються без необхідності повної установки програми повністю.

фото Apple

Навушники AirPods тепер вміють автоматично перемикатися між пристроями Apple, а в AirPods Pro з'явилася підтримка просторового звуку. Вона відстежує в просторі рухи голови та пристрої для посилення ефекту присутності.

фото Apple

Оновлення iPadOS 14 приносить всі нововведення iOS 14, а також декілька додаткових - дизайнів інтерфейсу додатків перероблений під великий екран планшета, а також додалися нові функції, пов'язані зі стилусом Apple Pencil (підтримується рукописне введення в пошуковому рядку або примітках).

фото Apple

watchOS 7 додає більше циферблатів, можливість ділитися кастомізованими циферблатами, трекінг сну і таймер миття рук.

фото Apple

macOS Big Sur візуально поріднилася з iOS та iPadOS, система отримає нові іконки, оновлення елементів управління, оновлені звуки, новий центр управління зі швидкими налаштуваннями, а також нове меню сповіщень. У новій macOS також переробили кілька додатків, встановлених за замовчуванням - "Карти", "Повідомлення" і браузер Safari.

фото Apple