Нововведення пов'язані із захистом персональних даних користувачів / фото УНІАН Володимир Гонтар

Один з найбільших українських мобільних операторів lifecell закрив послугу "дистанційна заміна SIM", щоб забезпечити для своїх абонентів захист від шахрайських дій, пов'язаних з несанкціонованою заміною SIM-карт.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожКиївстар та Vodafone Україна підписали Меморандум про спільне використання мобільних мереж

Відео дня

"Зараз все частіше персональні дані абонентів крадуть треті особи, не пов'язані з оператором. Тому для захисту абонентів та їх персональних даних lifecell закриває послугу "дистанційна заміна SIM", яка дозволяла здійснювати віддалену заміну SIM-карт", - сказано в повідомленні.

Прес-служба повідомила, що таке рішення було прийнято компанією, враховуючи звернення абонентів, які зіткнулися зі спробами розкрадання шахраями їх мобільних номерів.

Заміна SIM-карти

Згідно з повідомленням, зараз для заміни SIM-карти рекомендується звертатися до магазинів lifecell. Заміна можлива тільки за наявності документа, що засвідчує особу власника номера (паспорт, водійське посвідчення, військовий квиток або пенсійне посвідчення).

Як повідомлялося, послуга дистанційної заміни SIM-карти була запущена в березні 2020 року.

Llifecell

Lifecell - український мобільний оператор, що надає послуги зв'язку та мобільного інтернету. 100% акцій оператора належить Turkcell - турецькому постачальнику конвергентних телекомунікаційних і технологічних послуг.

4G у столичній підземці

  • 31 Серпня 4G з'явився на семи станціях столичної підземки.
  • 17 серпня мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна" та "lifecell" запустили 4G ще на шести станціях столичного метрополітену.
  • 12 березня 2020 року Київрада прийняла рішення для запуску 4G на всіх станціях метро. Депутати встановили плату за доступ телеком-операторів та інших суб'єктів діяльності до елементів інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв'язку, будинкової розподільної мережі комунальної власності Києва.
  • 5 березня 2020 року оператори "Київстар", Vodafone Україна та Lifecell запустили 4G-зв'язок на станції київського метро «Академмістечко». 21 лютого 2020 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ) прийняла рішення надати трьом найбільшим мобільним операторам України «Київстар», Vodafone і lifecell дозвіл на дострокове впровадження технології четвертого покоління мобільного зв'язку 4G в діапазоні низьких частот.
  • У липні 2019 року оператори в рамках тендеру вибрали компанію Huawei в якості постачальника рішення для будівництва загальної 4G мережі в столичному метрополітені. Технічне рішення від Huawei дозволяє використовувати одну базову станцію відразу всім трьом операторам.