Хакери атакують сайт держструктур України / ілюстрація depositphotos.com

У середу, 23 лютого,  почалася чергова кібератака на Україну. Кіберзлочинці націлилися на сайти міністерств, Верховної Ради, СБУ та інших структур.

Кібератака почалася після 15: 00 за Києвом. На момент публікації не працює сайт Міністерства закордонних справ України. Виникають труднощі при переході на сайт Міністерства оборони України. 

Крім того, не працюють сайти Служби безпеки України та Верховної Ради.

Відео дня

З деякими перебоями працює сайт Міністерства внутрішніх справ України. Не працює сайт Кабінету Міністрів України.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров підтвердив факт здійснення нової кібератаки на Україну. За його словами, масова DDoS-атака на державу почалася після 16:00.

"Маємо відповідні дані з низки банків, також спостерігаються проблеми із доступом до вебсайтів ВР (вже працює), КМУ та МЗС. Це пов’язано із перемикання трафіку на іншого провайдера для мінімізації шкоди від атаки. Портал та мобільний застосунок "Дія" успішно долають поточну атаку та продовжують працювати стабільно", - зазначив міністр.

Раніше, 15 лютого, DDoS-атак зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. Були також зафіксовані перебої в роботі веб-сервісів державних "Ощадбанку" і "ПриватБанку". Робота банківських ресурсів станом на 19:30 була відновлена.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, кібератака 15 лютого була найбільшою в історії держави. На думку Мінцифри, за нею може стояти Росія.

Вас також можуть зацікавити новини: