Вже відомий склад ради директорів TikTok Global / Ілюстрація REUTERS

У TikTok підтвердили плани провести продаж акцій TikTok Global в США.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожТрамп схвалив купівлю соцмережі TikTok: стали відомі покупці

Відео дня

Рада директорів TikTok Global

У китайській компанії повідомили, що до Ради директорів TikTok Global увійдуть засновник ByteDance Чжан Імінь, а також виконавчий директор Walmart Дуг Макміллон і нинішні директори материнської компанії сервісу ByteDance.

Згідно зі спільною заявою Oracle і Walmart, четверо з п'яти членів ради директорів будуть американцями.

Передача технологій

Поточний план для TikTok Global не передбачає передачу алгоритмів або технологій сервісу Oracle. Повідомляється, що американська компанія зможе перевірити вихідний код TikTok в США. У китайській компанії порівняли це з ситуацією, коли американські компанії змушені ділитися своїм вихідним кодом з китайськими експертами з технологій.

Oracle і Walmart заявили, що всі технології TikTok будуть належати TikTok Global.

Податкова виплата

Також в ByteDance заявили, що податкова виплата в розмірі $5 млрд, яку TikTok Global зробить в Скарбницю США, не має ніякого відношення до угоди з Oracle і Walmart. У китайській компанії підкреслили, що виплата заснована на передбачуваному доході та інших податках, які компанія повинна буде заплатити протягом наступних кількох років.

Конфлікт з Білим домом

  • 18 серпня 2020 року стало відомо, що американська компанія готова купити TikTok в чотирьох країнах.
  • 13 серпня 2020 року з'явилася інформація про те, що індійський TikTok можуть продати за $3 мільярди.
  • 10 серпня 2020 року в ЦРУ заявили, що мережа TikTok не передавала дані своїх користувачів Китаю.
  • 2 серпня 2020 року американська компанія Microsoft припинила переговори про покупку китайської соціальної мережі TikTok.
  • 31 липня видання New York Times повідомило, що американський технологічний гігант Microsoft веде переговори про придбання TikTok. Того ж дня президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає можливість заборони китайської соцмережі TikTok. Зазначалося, що китайська компанія становить загрозу національній безпеці США.
  • Американські законодавці висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбували Китайські закони, що зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.
  • 11 липня 2020 року американський технологічний гігант Amazon попросив своїх співробітників видалити з усіх пристроїв китайський додаток TikTok.
  • 17 липня 2020 року з'явилася інформація про те, що компанія Facebook може запустити свій аналог TikTok в США і ще 50 країнах.
  • Того ж дня, 17 липня 2020 року стало відомо про те, що США можуть внести в "чорний список" материнську компанію TikTok. На початку липня 2020 року Державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілого ряду китайських програм.