У патентній заявці описано дві версії дизайну смартфона / фото phonearena

Компанія Xiaomi вже деякий час працює над створенням смартфона, фронтальна камера якого розташовується під дисплеєм. Однак за нинішніх технологічних обмежень реалізувати таку концепцію проблематично.

Читайте такожXiaomi представила нові смартфони (фото, відео)

Річ у тому, що пікселів матриці дисплея, які розташовуються безпосередньо над модулем фронтальної камери, блокують занадто багато світла. І зараз багато представників галузі працюють над розв'язанням даної проблеми. А все ж таки, Xiaomi зареєструвала патентну заявку, схвалену 24 квітня 2020 року, у якій описується дизайн смартфона з підекранною камерою.

Відео дня

Фактично, в патентній заявці описано дві версії дизайну такого смартфона. Вони виглядають майже ідентично, але відрізняються місцем розташування «невидимої» фронтальної камери. В одному випадку її пропонується встановити зверху в центральній частині, а в другому випадку – у верхньому лівому кутку екрану, пише itc.ua.

фото phonearena

Передбачається, що фронтальна камера буде повністю прихована від очей користувача під час перегляду контенту з екрана смартфона – вона прихована шаром пікселів, що демонструють інформацію. Але в разі необхідності зробити фотографію пікселі над камерою відключаються і стають прозорими, що дозволяє камері захоплювати зображення.

фото phonearena

В іншому смартфон виглядає стандартним для свого часу, патентна заявка була подана у квітні 2019 року. Дисплей має закруглені кути, невеликі рамки й мінімальне підборіддя. В цілому, дизайн пристрою нагадує торішню модель Xiaomi Mi 9.