Вулиця Грушевського біля Кабміну проїзна, біля ВР вона залишається пішохідною / фото УНІАН

На протест власників автомобілів із єврореєстрацією з'їжджаються водії з усієї України.

Як йдеться в сюжеті ТСН, облога центру Києва власниками так званих "євроблях" триває. Напередодні мітингарі, після того, як до них ніхто з посадовців не вийшов, трохи роз'їхались, і урядовий квартал став вільнішим. Втім пообіцяли знову зібратися сьогодні вранці. Сьогодні активістів менше, але вони прибувають з усіх міст України.

Вулиця Грушевського біля Кабміну проїзна, біля ВР вона залишається пішохідною. 

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які заблокували низку центральних вулиць у Києві, вимагають від уряду скасувати постанову Кабінету міністрів №475, згідно з якою українські поліцейські отримали доступ до митної бази "Інспектор-2006", і внести до порядку денного Верховної Ради законопроекти №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин.

Читайте такожВласники "євроблях", які заблокували проїзд центром Києва, озвучили свої вимоги до влади (відео)

Як повідомляв УНІАН, 15 червня до парламенту було внесено два законопроекти про реєстрацію в Україні автомобілів на іноземних номерах, розроблені Комітетом з питань податкової та митної політики. Вони передбачають зниження митних податків на реєстрацію автомобілів на єврономерах (зменшення розміру акцизного податку з авто), скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають стандартам Євро-5. Серед іншого в законопроектах йдеться про посилення контролю за переміщенням і присутністю в Україні транспортних засобів на іноземній реєстрації. За словами голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, в разі, якщо Верховна Рада підтримає зміни до законодавства про зниження акцизу на транспорт, то розмитнення автомобіля на єврономерах коштуватиме 2,5-3 тис. євро.