Ілюстрація REUTERS

Ірландська авіакомпанія CityJet, яка була єдиним експлуататором російських літаків Sukhoi Superjet 100 у Європі, відмовилася від їхнього використання.

Читайте такожAirBaltic відмовилася від планів придбання літаків Sukhoi Superjet

Про це повідомляє ТСН.ua.

Відео дня

"Ірландці прибрали зі свого офіційного сайту у розділі "Флот" російські літаки. Тепер там вказані лише іноземні судна: 25 Bombardier CRJ900 і 13 Avro RJ85", - йдеться в повідомленні.

Джерела видання повідомляють, що сім літаків SSJ 100, які використовувала ірландська авіакомпанія, можуть бути поставлені "ВЕБ-лізингом" авіакомпанії "Азимут", яка базується в Ростові.

Про можливу відмову ірландців від використання російських літаків говорив ще в грудні 2018 року президент "Цивільних літаків Сухого" (ЦСС) Олександр Рубцов.

"Ми випливаємо з того, що у нас є інший європейський замовник (словенська Adria Airways – ред.), якому ми хочемо поставити 15 бортів протягом двох з гаком років. Тому ми виходимо з того, що CityJet - це хороша історія, але ми не виключаємо того, що можемо і закінчити нашу історію взаємин, якщо ми не прийдемо до якогось іншого варіанту", - заявляв тоді він.

Нагадаємо, у січні 2019 року стало відомо, що Іран не може отримати 40 російських літаків Sukhoi Superjet 100 через відмову Міністерства фінансів США видати експортний сертифікат. Понад 10% комплектуючих SSJ-100 виробляються у США, тому для постачання російських літаків потрібен дозвіл Вашингтону. Виробник SSJ-100 намагається скоротити кількість американських комплектуючих, але це може зайняти багато часу.

Іранські авіакомпанії Iran Air Tours і Iran Aseman Airlines уклали контракти на купівлю 40 російських літаків Sukhoi Superjet 100. Ціна одного такого літака становить 50,5 мільйона доларів, таким чином, вартість 40 лайнерів становитиме понад 2 мільярди доларів.