У лінійку Mazda CX-30 увійдуть бензинові і дизельні агрегати / фото mazda.com

Японська компанія Mazda представила новий компактний кросовер під назвою CX-30, який розташувався в лінійці між моделями CX-3 і CX-5. Публічна прем'єра автомобіля відбулася на Женевському автосалоні.

Читайте такожMercedes-Benz представив нове покоління універсала CLA (фото)

Кросовер побудований на легкій платформі Skyactiv Vehicle Architecture, що лежить в основі Mazda3 нового покоління. Довжина автомобіля становить 4395 мм, ширина — 1795 мм, а розмір колісної бази дорівнює 2655 міліметрів, повідомляє Autonews.

Відео дня

За попередніми даними, в лінійку Mazda CX-30 увійдуть бензинові та дизельні агрегати, що поєднуються з шестиступінчастою механічною або автоматичною коробкою передач. Кросовер запропонують із системою повного приводу з динамічним розподілом тяги між осями. Всі бензинові двигуни працюватимуть за схемою «м'який гібрид» — в парі з компактним електромотором, що живиться від 24-вольтової бортової системи.

Крім того, нова платформа передбачає використання двигунів сімейства SkyActive-X. наприклад, «трійка» буде пропонуватися з дволітровим 180-сильним бензиновим агрегатом, де паливно-повітряна суміш може займатися в циліндрі в процесі стиснення, як це відбувається в дизельних силових агрегатах. При цьому у двигунах SkyActive-X застосують традиційні свічки запалювання, які будуть використовуватися під час високих навантажень.

Кросовер Mazda CX-30 позиціонується як глобальна модель. Передбачається, що автомобілі з'являться у продажу до кінця 2019 року.