Літак Boeing 737 MAX 8 / REUTERS

Індонезія, Китай, Монголія, Австралія, Сінгапур, Мексика і Бразилія призупинили експлуатацію Боїнг 737 Макс після авіакатастрофи в Ефіопії.

Читайте такожСінгапур став четвертою країною, що призупинила польоти Boeing 737 Max 8 (відео)

Американська влада тим часом зобов'язала компанію з виробництва лайнерів модернізувати моделі цього зразка.

Літаки Боїнг 737 Макс запустили в експлуатацію у 2017 році, і це вже друга авіакатастрофа за участі цієї моделі. На місці падіння лайнера поблизу Аддіс-Абеби тривають слідчі дії, вже виявили чорні скриньки.

Експерт Томас Ентоні - директор університету авіабезпеки Південної Каліфорнії каже, що Боїнг 737 сам по собі є дуже надійним, але модель Макс є новою, в ній багато що змінилося, тому часто трапляються непередбачувані обставини, на які треба реагувати.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби в Найробі, розбився в 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб.

Ця катастрофа стала другою катастрофою літака цього типу за чотири місяці - в кінці жовтня 2018 року Boeing 737 MAX 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море невдовзі після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 осіб на борту.