Ілюстрація REUTERS

Сервіс таксі Uber Technologies Inc домовився придбати аналогічний близькосхідний сервіс Careem, що базується в Дубаї, за 3,1 мільярда доларів.

Читайте такожУ столиці перезапускається конкурент Über та Uklon

Про це повідомляє Прайм з посиланням на спільний прес-реліз компаній.

Відео дня

"Uber і Careem досягли угоди про те, що Uber придбає Careem за 3,1 мільярда доларів, включаючи 1,7 мільярда доларів у конвертованих облігаціях і 1,4 мільярда доларів готівкою. Придбання Careem має бути схвалена регулюючими органами", - йдеться в заяві обох компаній.

Зазначається, що папери будуть конвертовані в акції Über за ціною 55 доларів за штуку, що являє собою 13%-ву премію до вартості акцій компанії, за оцінкою в рамках останнього раунду фінансування понад рік тому. Очікується, що операція буде завершена в першому кварталі 2020 року.

"Uber придбає всі підрозділи Careem, що займаються мобільністю, доставкою і платежами, по всьому регіону Близького Сходу, від Марокко до Пакистану, з великими ринками, включаючи Єгипет, Йорданію, Пакистан, Саудівську Аравію та Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ)", - підкреслює видання.

Uber має намір зберегти бренд Careem за підсумками угоди. Співзасновник і генеральний директор Careem Мудассір Шейха (Mudassir Sheikha) збережеться за собою керівництво бізнесом.

Careem - близькосхідний аналог Uber. Штаб-квартира компанії розташована в ОАЕ. Компанія залучила менш як 800 мільйонів доларів від інвесторів, а станом на жовтень 2018 року оцінювався у 2 мільярди доларів. Його спонсорами є німецький автовиробник Daimler AG, китайська компанія Didi Chuxing, японська інтернет-компанія Rakuten Inc і саудівський інвестор Kingdom Holding Company.