Розслідування детективи Національного бюро почали в червні 2017 року / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) завершило розслідування фактів заволодіння 93,28 млн грн акціонерної компанії «Укрзалізниця».

Читайте також"Укрзалізниця" купує російські деталі за завищеною в п’ять разів ціною - ЗМІ

Як повідомила прес-служба НАБУ, 3 травня восьми підозрюваним відкрито матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта і направлення його в суд.

Відео дня

Зокрема, йдеться про голову правління - генерального директора виробника стрілочної продукції; першого заступника генерального директора виробника стрілочної продукції; засновника - директорові фіктивної компанії-переможця торгів; директора компанії-посередника; трьох співробітників філії «Укрзалізниці» - Центр забезпечення виробництва, а також про екс-першого заступника керівника філії «Укрзалізниця» - «Центр забезпечення виробництва» і помічника народного депутата України.

За даними прес-служби, слідство встановило, що підозрювані впродовж грудня 2015 року - березня 2017 організували закупівлю для «Укрзалізниці» стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами «Центр забезпечення виробництва» в сумі близько 93,28 млн грн.

«Розслідування наведених фактів детективи Національного бюро почали в червні 2017 року за власним напрацюванням. У січні 2019 року семи особам повідомили про підозру», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, як відзначили в прес-службі, детективи вважають, що до скоєння злочину можуть бути причетні й інші особи, зокрема й народні депутати.

«Розслідування за цими фактами виділили в окреме кримінальне провадження, яке досі триває. Щодо одного з народних депутатів, який, за даними слідства, є організатором корупційної схеми, підготовлено і направлено до органів прокуратури проект подання на зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 15 січня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили сімом особам про підозру в заволодінні 93,27 млн грн акціонерної компанії «Укрзалізниця». Зокрема, йдеться про голову правління - генерального директора виробника стрілочної продукції; першого заступника генерального директора виробника стрілочної продукції; засновника - директора фіктивної компанії-переможця торгів; директора компанії-посередника; трьох співробітників філії «Укрзалізниці» - Центр забезпечення виробництва. Пізніше НАБУ повідомило про підозру восьмій особі - помічникові одного з народних депутатів України, колишньому чиновнику «Укрзалізниці».