Ціни на проїзд у Полтаві підвищилися / фото Олег Булашев

Сьогодні у Полтаві закінчився страйк приватних перевізників.

Про це повідомляє кореспондент УНІАН з посиланням на самих перевізників та прес-службу мерії міста. За їх даними, вчора ввечері міськвиконком ухвалив рішення про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. З 16 травня вартість проїзду в автобусах та мікроавтобусах  становить 5 грн, у тролейбусах – 3 грн.

Крім того, депутати підписали меморандум з перевізниками, згідно з яким "Асоціація перевізників Полтавщини" та всі її члени зобов`язуються виконувати основні вимоги громади міста щодо послуг з пасажирських перевезень та розпочати роботу з 16 травня.

Відео дня

Голови депутатських фракцій, у свою чергу беруть на себе відповідальність взяти до уваги вимогу "Асоціації перевізників Полтавщини" розпочати регуляторну процедуру щодо приведення тарифів до економічно обгрунтованих у строк до 1 серпня.

Читайте такожЦіна питання – гривня: чому в Полтаві перевізники бідкаються, влада розводить руками, а городяни вимушено полюбили піші маршрути

«З самого початку перевізники хотіли 6-8 грн, натомість вони отримали 5 грн. Також перевізники відмовилися від претензій на 5 млн грн компенсацій за пільговиків за грудень»,- заявив в.о.мера Полтави Олександр Шамота.

«Це була взаємна домовленість. Ми пішли на поступки 5 грн, хоча хочемо ціну квитка 6 грн. Ну ми розуміємо, що в законній площині зробити це зараз не можна»,- каже один з директорів фірм-перевізників Михайло Костов.

«Якщо до першого серпня вони не розглянуть наші документи ми знову станемо. Якщо вони затягнуть процес підняття вартості проїзду — ми станемо. Всі пішли на поступки. Перевізники пішли»,- заявив керівник «Асоціації перевізників Полтавщини» Юрій Лупаєнко.