Ілюстрація REUTERS

У мережі досить давно ходять чутки про прийдешнє оновлення електромобілів Tesla, але тепер на каналі Like Tesla з'явилася інформація нібито від інсайдера, безпосередньо знайомого з планами автовиробника.

Читайте такожTesla заблокувала деякі функції в електрокарі Model 3

Вихід наступного покоління електромобілів Model S і Model X дозволить компанії відірватися від конкурентів, які починають наздоганяти американську компанію і можливо підвищити ціни, пише itc.ua.

Відео дня

Отже, нове покоління електричного седана Tesla Model S і кросовера Tesla Model X отримає нову платформу з трьома двигунами — один буде встановлений на передній осі і два — на задній. Екстер'єр та інтер'єр моделей буде оновлено в мінімалістичному стилі нової Tesla Model 3, тобто вся лінійка буде ще більш уніфікована в плані дизайну.

Новий блок батарей буде заснований на нових елементах 2170 та отримає ефективнішу систему охолодження. Вона знадобиться в тому числі для того, щоб електромобілі могли заряджатися на повній потужності (250 кВт) від фірмових станцій Superchargers V3. Запас ходу збільшиться до 640 км (400 миль), при цьому седан отримає трохи більший пробіг, ніж кросовер, за рахунок меншої маси.

Очікується, що виробництво наступного покоління Tesla Model S / Model X стартує вже у вересні поточного року, при цьому їх складання переведуть на одну лінію (зараз використовується дві роздільних), щоб вивільнити виробничі потужності для компактного кросовера Tesla Model Y.