Ілюстрація REUTERS

Американська компанія Tesla зробила дуже несподіване оголошення. Джеффрі Брайн Штробель, інженер, співзасновник і технічний директор Tesla, що працював в компанії з самого її заснування, йде у відставку.

Читайте такожTesla хоче побудувати в Україні станції Supercharger

Новину про відставку ветерана компанії повідомив голова Tesla Ілон Маск під час конференц-дзвінка з представниками преси після оголошення квартальних результатів, передає itc.ua.

Відео дня

Важливо додати, що після відходу Штробель продовжить брати участь в розвитку компанії як старший радник.

Що конкретно стало причиною відходу, неясно.

«Я нікуди не зникаю, і хотів би внести ясність, щоб люди (помилково — ред.) не прийняли це (рішення про відставку) як щось на зразок відсутності віри в компанію, команду або ще щось на зразок цього», - сказав Штробель.

Після відходу Штробеля виконувати його обов'язки буде віце-президент з технологій Дрю Багліно. Але Маск конкретно не сказав, що він буде новим технічним директором компанії, так що цей момент поки до кінця не зрозумілий.

«Я б хотів подякувати Дж. Б. за величезний внесок у створення і розвиток Tesla. Власне кажучи, якби ми не зустрілися за обідом у 2003 році, не було б зараз Tesla», - додав Маск.

Нагадаємо, Штробель — вже другий топ-менеджер Tesla, який оголосив про відставку за останні півроку. У січні за підсумками першого кварталу у відставку подав Діпак Ахуджа, який обіймав посаду фінансового директора Tesla. Крім того, Tesla має репутацію не дуже надійного роботодавця і висока плинність кадрів для неї характерна. За останні кілька років Tesla досить часто змінювала спеціалістів на керівних посадах різного рівня. Власне, буквально днями стало відомо, що фахівець, який керував проектуванням інтер'єрів електромобілів Tesla, перейшов на роботу в Apple.

Джеффрі Брайн Штробель приєднався до Tesla в середині 2000-х років, коли Ілон Маск вперше інвестував в стартап, заснований Мартіном Еберхард і Марком Тарпеннінгом. Формально засновниками Tesla виступають Еберхард і Тарпеннінг, але фактичними є як раз Штробель та Маск. Саме вони зробили Tesla такою, якою ми знаємо її сьогодні.

Як повідомляв УНІАН, компанія Tesla за підсумками II кварталу 2019 року зафіксувала збитки у розмірі понад 408 мільйонів доларів. При цьому, збитки компанії поступово знижуються. Минулого кварталу цей показник становив 702 мільйони доларів, а в II кварталі 2018 року - 718 мільйонів доларів.