Фото УНИАН

«Рішенням НКРЗІ передбачено збільшення розміру тарифів на пересилання письмової кореспонденції в межах України, зокрема на пересилання простих поштових карток, листів, бандеролей та рекомендованих відправлень - в середньому на 19,5%», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними регулятора, підставою для перегляду граничних тарифів є зростання собівартості послуг, зокрема, цін на пально-мастильні матеріали, тарифів на електроенергію, ставок орендної плати та вартості інших послуг.

«Очікується, що в результаті перегляду граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку зростуть надходження до державного і місцевих бюджетів, платежі до Пенсійного фонду тощо», - зазначають у НКРЗІ.

Прийняте регулятором рішення в установленому порядку буде передано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України, після чого набуде чинності з 1 травня 2015 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Читайте такожВ Україні розробляють програму доступу до Інтернету по всій країні

Як повідомляв УНІАН, за даними Державної служби статистики України, доходи підприємств галузі зв'язку України, отримані від надання послуг, у 2014 році порівняно з 2013 роком збільшилися на 0,3% - до 52,434 млн грн. Водночас, обсяг доходів від послуг поштового зв'язку скоротився на 0,8% і становить 3,216 млн грн, з них населенню було надано послуг на суму 0,596 млн грн (зростання на 3,5%).

На сьогодні національним оператором поштового зв'язку в країні є Українське державне підприємство поштового зв'язку (УДППЗ) «Укрпошта».