Mercedes-AMG GT стане повнопривідним гібридом / фото Mercedes-Benz

Нове покоління суперкара Mercedes-AMG GT отримає гібридну модифікацію, яка додасть моделі потужності та забезпечить підвищений крутний момент.

Читайте такожMercedes відмовляється від розробки двигунів внутрішнього згоряння

В основі силової установки буде оновлений чотирилітровий бензиновий мотор V8 з подвійним турбонаддувом. За словами джерел видання Autocar в штаб-квартирі марки, сумарна потужність досягатиме 659 кінських сил. Потужність найпродуктивнішої моделі поточного покоління у виконанні 63 S 4MATIC+ становить 639 кінських сил, передає motor.ru.

Відео дня

Крім підвищення продуктивності силової установки, інженери оснастять суперкар новою електричною архітектурою на 48 вольт, яка спільно з поліпшеним стартером і генератором забезпечить збільшення крутного моменту. За попередніми даними, цей показник може досягти 949 Нм проти 900 Нм моменту у представленій на ринку топовій версії.

фото Mercedes-Benz

Крім збільшення потужності, суперкар отримає нову систему повного приводу, яка самостійно розподіляє момент між передньою і задньою осями, а також окремо змінює кількість потужності, що передається на задні колеса.

Цей крок допоможе вирішити одну з проблем моделі з заднім приводом — на старті вона помітно програвала у прискоренні конкурентам. Для шанувальників заднього приводу виробник, як і раніше, залишить функцію Drift, яка відключає передні колеса і передає момент тільки на задні.

Очікується, що нове покоління представлять у 2022 році. У планах компанії випустити суперкар в кузовах купе і родстер, як і поточна версія.