Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» до кінця року встановить на Центральному залізничному вокзалі в Києві зарядку для електромобілів.

Читайте такожКравцов розповів, як УЗ бореться з поганим сервісом: з початку року звільнено 22-х керівників підрозділів

Про це повідомив у соціальній мережі Facebook голова правління компанії Євген Кравцов.

Відео дня

«Бюрократичні перепони, щоб на Центральному вокзалі з'явилася зарядка для електрокарів, ми знесли. Нарешті можу анонсувати: зарядити електромобіль можна буде на головному залізничному вокзалі столиці», - написав він.

Кравцов також повідомив, що компанія працює над зменшенням викидів шкідливих речовин.

«Ми активно працюємо над тим, щоб перевозити як можна більше вантажів і пасажирів електропоїздами, тим самим зменшивши викиди. Встановлення зарядок для електромобілів - це ще один крок для збереження навколишнього середовища та популяризації електричного транспорту», - додав він.

Голова компанії також зазначив, що зараз «Укрзалізниця» вже провела аукціон і вибрала партнера, який встановить відповідне обладнання.

«Якщо послуга буде затребувана, такі зарядки з'являться й на інших вокзалах України», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці серпня «Укрзалізниця» заявила про намір залучити приватний капітал для розвитку вокзалів і контейнерних терміналів, зокрема, передати до кінця 2020 - початку 2021 року в концесію одні з найбільш привабливих для приватного капіталу активи - залізничні вокзали.