Рух Південним мостом відновлено / фото УНІАН

У Києві рух Південним мостовим переходом повністю відкрито.

Про це повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на КК «Київавтодор».

Читайте такожУ КМДА розповіли, коли повністю перейдуть на електронну оплату проїзду в транспорті

Відео дня

«Рух Південним мостовим переходом повністю відкрито. Роботи із заміни 27-го деформаційного шва закінчились», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в комунальній корпорації, капітальний ремонт деформаційних швів раніше майже не проводили. Тому довелося виконувати масову заміну у такий короткий термін. 27 швів замінили протягом останніх 5 років. Всього ж на естакадній частині 46 швів. Ці металеві конструкції рятують споруду від температурних розширень.

В корпорації зауважили, що роботи із заміни деформаційних швів проводили б швидше якби на час ремонту рух повністю перекривали. Але через відсутність інших мостів у південному напрямку такі обмеження не можливі.

В «Київавтодорі» попередили, що хоч ремонт і закінчився, на мосту можливі затори. Адже споруда витримує навантаження у майже 6 разів більші, ніж проєктні - нині 110 тис. авто за добу, а запроектований для 18-20 тис. авто за добу.

Тому, як наголошують в комунальній корпорації, поліпшити транспортну ситуацію на Південному мостовому переході може будівництво нової споруди південніше Києва.

Як повідомляв УНІАН, обмеження руху Південним мостом у Києві в напрямку лівого берега ввели з 8 жовтня, оскільки на його естакаді розпочався другий етап заміни деформаційного шва.

Деформаційний шов виготовлено і вкладали за технологією Maurer (Німеччина).