BMW M2 отримало 450-сильний мотор / фото BMW

Компанія BMW представила найбільш екстремальну версію «зарядженого» купе M2, якій дозволено їздити загальними дорогами. Модифікація CS отримала полегшену конструкцію і 450-сильний двигун.

Читайте такожBMW вирішила знизити ціни на електричний варіант легендарної малолітражки Mini Cooper

BMW M2 CS укомплектували модернізованим трилітровим рядним шестициліндровим турбодвигуном, що розвиває 450 к. с., що на 40 сил могутніше за двигун варіанта M2 Competition. Крутний момент залишився на колишньому рівні — 550 ньютон-метрів. Агрегат поєднується як з шестиступінчастою механічною коробкою передач, так і з семидіапазонним «роботом» із двома зчепленнями, пише Autonews.

Відео дня

З роботизованою трансмісією купе здатне набирати першу «сотню» за 4,0 с, а з «механікою» — на 0,2 с повільніше. Для порівняння: M2 Competition прискорюється з місця до 100 км/год за 4,2 та 4,4 відповідно. Максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на позначці 280 км на годину.

Ряд елементів кузова автомобіля виконали з вуглепластику. Зокрема, з композитних матеріалів зробили дах, капот, передній спліттер, задній дифузор і спойлер.

У стандартне оснащення новинки увійшов активний M-диференціал і адаптивна M-підвіска, яка раніше не була доступна для лінійки M2. Як опцію пропонуються карбон-керамічні гальмівні механізми.

Публічна прем'єра BMW M2 CS відбудеться в кінці листопада в рамках мотор-шоу в Лос-Анджелесі. Перші автомобілі доберуться до покупців не раніше весни наступного року.