Електрокар ID.3 запропонують клієнтам в трьох версіях / фото Volkswagen

Компанія Volkswagen почала виробництво свого електрокара ID.3. Першу партію хетчбеків випустять в листопаді на заводі у Цвіккау. Автомобілі надійдуть до дилерів у середині 2020 року, повідомляє прес-служба німецького бренду. На даний момент клієнти вже забронювали 35 000 "зелених" машин.

Читайте такожTesla стала першим електрокаром, який отримав роботу в таксі Нью-Йорка

Про це повідомляє Autonews.ru.

Відео дня

"ID.3 став першим серійним електрокаром німців, побудованим на новій платформі MEB. П'ятидверний хетчбек використовує особливі плоскі батареї, які розташовуються під підлогою автомобіля. Це зроблено для того, щоб збільшити внутрішній простір автомобіля. За розмірами новинка зрівнянна з "Гольфом". Довжина новинки становить 4261 мм, ширина — 1809 мм, а висота — 1552 міліметри. Розмір колісної бази дорівнює 2765 міліметрів. Маса електрокара дорівнює 1719 кілограмів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що електрокар запропонують клієнтам в трьох версіях: з акумуляторами на 45, 58 і 77 кВт·год, які дозволять проїжджати без підзарядки 330, 420 550 км відповідно. Потужність електромотора становить 150 і 204 кінських сили. Максимальна швидкість базової версії машини становить 160 км на годину. Заряд батареї для пробігу у 290 км можна поповнити за півгодини за допомогою системи швидкої підзарядки.

Новий серійний електрокар Volkswagen ID.3 в майбутньому може отримати "заряджену" R-версію. Очікується, що така модифікація екологічно чистого хетчбека дебютує у 2024 році. У разі якщо проект побачить зелений світло, ID.3 R отримає систему повного приводу, а потужність електромотора буде порівнянна з Golf GTI. Така ж модифікація з'явиться у "Гольфу" восьмого покоління, який дебютує зовсім скоро.

Загалом до 2025 року німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками. Так, у 2021 році мають початися продажі кросовера з електричною силовою установкою під назвою ID.4. За неофіційними даними, кросовер зможе використовувати різний тип силових установок. Крім версій з одним електродвигуном, автомобіль буде пропонуватися в повнопривідних модифікаціях з двома силовими агрегатами, встановленими на кожній осі.