У столичній підземці тепер діють жорсткі правила / фото УНІАН

Депутати Київради затвердили нові правила користування Київським метрополітеном. Для пасажирів підземки ввели низку заборон.

Читайте такожУ метро Харкова коп відкрив стрілянину

Відео дня

Як повідомляється на сайті Київської міськради, відповідне рішення було ухвалено на пленарному засіданні 12 листопада. Його підтримали 62 депутати.

Відповідно до нововведень, у столичному метро заборонено жебракувати, розклеювати рекламу, займатися агітацією, здійснювати підприємницьку діяльність, гучно вмикати музику та грати на музичних інструментах. Проведення масових заходів на станціях метро також під забороною.

Крім того, пасажири метро зобов’язані мати охайний зовнішній вигляд. Вхід на станції тепер забороняється «частково одягненим пасажирам», а також без взуття, або в нижній білизні. В підземці також не можна пересуватися на самокатах, роликових ковзанах і скейтах.

Спортивне спорядження (лижі, санки, ковзани, велосипеди тощо) мають перевозити виключно в чохлах. Належної упаковки потребуватиме садовий інвентар, саджанці, знаряддя для риболовлі.

Для безпечного пересування пасажирів із вадами зору, дозволяється проїзд із собакою-поводирем. Для цього тварина має мати ошийник і намордник, а крім того – пройти навчання в умовах метрополітену і мати спеціальне посвідчення.