РФ продовжує затримувати судна в Керченській протоці / фото POLITEXPERT.NET

Російська Федеральна служба безпеки продовжує проводити огляд суден, які проходять через Керченську протоку.

Як розповів Крим.Реалії начальник адміністрації портів України в Маріуполі Ігор Барський, російські силовики висаджуються на судно і близько години проводять огляд.

Читайте такожСтартував продаж квитків з Росії на потяги до окупованого Новини

Відео дня

«Вони підходять практично на гумових човнах. З цих човнів при вітрі, хитавиці дуже складно висадитися і ось ці добу-двоє – це як раз затримки, бо вони не можуть висадитися на ці судна. Сам огляд – це перевірка суднової ролі та паспортів моряків, паспортів екіпажу – це практично десять хвилин. Весь інший час ті, хто оглядають, сидять на судні, п'ють чай і висиджують той норматив, який їм поставлено – одну годину на одне судно», – розповів Ігор Барський.

Він вважає, що ці затримки «були вигадані російською владою, щоб пояснити необхідність захисту і контролю мосту через Керченську протоку».

При цьому в українській морській охороні зазначили, що не зупиняють судна в Азовському морі.

«Для нас немає різниці, який порт призначення, у нас є тільки законні підстави, тільки якщо судно щось порушує. Якщо судно нічого не порушує, ми його не зупиняємо. Азовське море має бути вільним для плавання під прапорами різних країн», – сказав командир Маріупольського загону морської охорони Микола Сиринський.