Ілюстрація REUTERS

Зношеність основних засобів державного підприємства "Антонов" становить 80%, що у разі бездіяльності може призвести до зупинки роботи підприємства за 5-7 років.

Читайте також"Антонов" поставити Ан-178 для поліції Перу

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив президент Антонова Олександр Донець.

Відео дня

"У нас зношеність основних засобів 80% "Антонов". Ще 5-7 років - і все", - сказав він.

За словами Дінця, основна частина зношеності основних засобів припадає на виробниче підприємство - "Серійний завод "Антонов".

Також Донець зазначив брак коштів на оновлення, оскільки немає замовника.

"У нас навіть немає внутрішнього ринку. Ми не отримали жодного замовлення від Міноборони, прикордонної служби, служби надзвичайних ситуацій. У нас в складальних цехах стоять у високому ступені готовності п'ять літаків. Але немає наповнення і замовника. Вони потрібні? Думаю, що потрібні. Президент літає, і йому подобається", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, "Антонов" може завершити процес імпортозаміщення російських комплектуючих на літаки Ан-148, Ан-158 і транспортний Ан-178 через два роки, але лише за наявності фінансування обсягом 201 мільйон доларів з боку держави.

Довідка УНІАН. ДП "Антонов" - найбільший і єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. Серед найвідоміших розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.