СБУ викрила схему привласнення понад 11 мільйонів гривень аеропорту "Одеса" / фото УНІАН

Один з керівників компанії-генпідрядника реконструкції міжнародного аеропорту "Одеса" підозрюється в причетності до привласнення 11 мільйонів гривень.

Читайте такожЗбиток на 26 мільйонів: головному бухгалтеру "Київського метрополітену" оголосили підозру

Як повідомили УНІАН у прес-службі Управління Служби безпеки України в Одеській області, спецслужба викрила корупційну схему привласнення понад 11 мільйонів гривень комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" під час ремонтних робіт на території об'єкта.

"Керівнику комерційної структури генпідрядника оголошено підозру у ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - повідомили в прес-службі.

Як зазначається, оперативники спецслужби встановили, що посадові особи вказаного комунального підприємства у змові з підконтрольним генпідрядником безпідставно перераховували гроші фіктивним комерційним структурам.

Ці фірми були оформлені в якості субпідрядників, з ними підписувалися акти прийому-передачі робіт і послуг, які фактично виконані не були.

"Таким чином, зловмисники привласнили понад 11 мільйонів гривень на роботах із загальним бюджетом у 38,2 мільйона гривень. За висновками профільних експертів, неякісно виконані роботи могли становити загрозу життю і здоров'ю пасажирів аеропорту", - повідомили в прес-службі.

Акцентується, що, завдяки втручанню Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ, цей ризик виключений.

Як уточнили УНІАН в обласному управлінні СБУ, обшуки проводилися в кінці минулого тижня на території авіапідприємства і в офісних приміщеннях фігурантів справи. В ході слідчих дій вилучено печатки, документація та електронні носії, що містять інформацію про проведені незаконних фінансово-господарських операціях.

Заходи з викриття зловмисників, причетних до операції, здійснювалися співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

Як стверджують у мерії Одеси, кошти були привласнені у 2016 році.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронні органи провели обшуки на території КП "Міжнародний аеропорт Одеса" та в офісних приміщеннях суб'єктів підприємницької діяльності, які виконували підрядні замовлення комунального підприємства.

Процесуальні дії були проведені в рамках кримінального провадження за фактами заволодіння коштами комунального підприємства в особливо великих розмірах посадовими особами підрядних організацій за договорами проведення ремонтних робіт на території аеропорту.

Довідка УНІАН. Міжнародний аеропорт "Одеса" належить до групи найбільших аеропортів України та пов'язаний повітряними лініями з багатьма містами України, СНД, а також країнами Західної Європи, Азії, Африки.