Онлайн-прем'єра автомобіля відбудеться 11 грудня / фото Mercedes-Benz

Компанія Mercedes-Benz опублікувала дизайн-скетч моделі GLA другого покоління, що дає уявлення про зовнішність маленького кросовера.

Читайте такожMercedes вперше за 40 років пропустити автосалон у Нью-Йорку

Онлайн-прем'єра автомобіля відбудеться 11 грудня, однак його публічний дебют відбудеться тільки в березні 2020 року на Женевському автосалоні, пише Autonews.

Відео дня

Дизайн GLA виконають в стилі нових компактних моделей «Мерседеса», створених на модульній передньоприводній платформі MFA2. Автомобіль вийде приблизно на 10 см вищим за попередника, завдяки чому GLA стане більше нагадувати кросовер, а не високий хетчбек, з яким часто плутають автомобіль першого покоління.

У лінійку двигунів увійде 1,3-літрова бензинова «четвірка» потужністю 163 к. с., розроблена спільно з Renault, а також дволітровий агрегат. Дизельна гамма буде представлена агрегатами потужністю від 116 до 190 кінських сил. Не виключено, що надалі у кросовера з'являться «заряджені» версії від AMG з індексами 35 і 45, які отримають двигуни потужністю 306 і 421 к. с. відповідно.

Раніше стало відомо, що новий Mercedes-Benz GLA буде доступний з системою контролю сліпих зон з функцією попередження під час відкривання дверей, яка під час стоянки дає сигнал про наближення ззаду іншого об'єкта. В переліку доступних електронних «помічників» буде ряд систем напівавтоматичного управління, що працюють на базі комплексу камер і сенсорів.