REUTERS

Державна авіаційна служба заборонила українським авіакомпаніям виконання польотів у повітряному просторі не тільки Ірану, а й Іраку.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Державіаслужба заборонила виконання польотів у повітряному просторі Ісламської Республіки Іран та Ісламської Республіки Ірак для експлуатантів повітряних суден, зареєстрованих в Україні, із 00:00 9-го січня 2020-го року», - написав він.

Відео дня

Читайте такожАвіакатастрофа літака МАУ: сьогодні до Ірану вилітають українські фахівці

Також, за його словами, розпочата позапланова перевірка забезпечення льотної діяльності, підтримання льотної придатності повітряних суден, виконання технічного обслуговування авіаційної техніки та системи управління безпекою польотів ПрАТ «Міжнародні авіалінії України». Також будуть проведені додаткові перевірки стану безпеки польотів українських авіакомпаній.

Нагадаємо, Державіаслужба заборонила українським авіакомпаніям з 9 січня польоти в повітряному просторі Ірану до з'ясування причин катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ).

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана в 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.