Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів призначив тимчасового виконувача обов'язків голови державного підприємства "Адміністрації морських портів України" (АМПУ) Олександра Голодницького.

Читайте такожПорт "Ольвія" віддадуть у концесію компанії з Катару

Про це повідомила прес-служба уряду.

Відео дня

Згідно з декларацією, Голодницький обіймав посаду начальника філії АМПУ - «Дельта-лоцман».

Як повідомляв УНІАН, раніше Міністерство інфраструктури України оголосило відкритий відбір на заміщення посади голови держпідприємства «Адміністрація морських портів України».

Пост виконувача обов'язків голови АМПУ із січня 2017 року обіймав латиш Райвис Вецкаганс.

Довідка УНІАН. Адміністрація морських портів України розпочала роботу в червні 2013 року, об'єднавши держпідприємства, які увійшли до нової структури шляхом виділення з них стратегічних об'єктів портової інфраструктури та іншого майна. На материковій частині України налічується 13 державних морських портів. Зокрема, в Одеському регіоні працюють Одеський, Білгород-Дністровський порти, порт «Чорноморськ» і порт «Південний», в Миколаївському регіоні розташовані Миколаївський порт і стивідорна компанія "Ольвія". Також Україна має свої порти в Азовському регіоні - Маріупольський і Бердянський, а на Дунаї їх три - Ренійський, Ізмаїльський і Усть-Дунайський. Порти Херсонського регіону - Херсонський і Скадовський.

Порти анексованого Росією в березні 2014 року Кримського півострова - Керченський, Севастопольський, Феодосійський, Ялтинський і Євпаторійський.