Голова "Укравтодору" Олександр Кубраков / фото УНІАН

"Укравтодор" планує оновлення 6 тис км доріг за рекордно залучені 85 млрд гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова "Укравтодору" Олександр Кубраков.

27 cічня у Києві відбулась презентація програми оновлення українських доріг під назвою "Зшити країну", яку представили прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр інфраструктури України Владислав Криклій та керівник "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Відео дня

"Коли ми приступали до роботи, то мали чітке уявлення про те, з якими викликами зустрінемося. Вони базові: корупція, застаріла система регіонального управління, бюрократія та, найголовніше, – це погані дороги. Наразі 90-95% усіх українських доріг перебувають у незадовільному стані і близько половини з них потребує повного оновлення", - зазначив він.

Голова "Укравтодору" відзначив позитивні зрушення у структурі, яку він очолює, та назвав ключові, на його думку, моменти, чому цей амбітний план буде виконано. Зокрема, він зазначив, що оновлено 70% керівного складу служб автомобільних доріг в областях, а зараз активно впроваджується внутрішня система KPI і незалежна оцінка якості робіт підрядників.

"Ми розробляємо єдині кваліфікаційні вимоги, єдину тендерну документацію, єдиний типовий договір. Плануємо співпрацювати з IT-компаніями у сфері Big Data, smart-планування з орієнтацією на кількісні та якісні показники, розвиток ІТС (інтелектуальної транспортної системи) і діджиталізацію процесів. Цілі дуже амбітні. Але з тією підтримкою, яку ми маємо від бізнесу, усіх гілок державної влади та громадськості - у нас все вийде", - підкреслив він.

Як раніше повідомив радник прем’єр-міністра Юрій Голик, ремонт і будівництво доріг в Україні контролюватимуть іноземні компанії. Це стосується доріг, замовником робіт на яких є "Укравтодор".