У "Борисполі" приймуть ще три рейси з Китаю / фото УНІАН

З Китаю до міжнародного аеропорту «Бориспіль» здійснять ще три рейси, після цього пряме авіасполучення з цією країною буде зупинено на місяць.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник генерального директора з інженерно-технічного забезпечення міжнародного аеропорту «Бориспіль» Олег Струк.

Він розповів, що першим на борт літаків, що прибувають з Китаю, піднімається працівник карантинної служби, оцінює стан пасажирів та екіпажу, при необхідності вимірює температуру тіла у людей на борту і тільки після цього дає дозвіл для роботи інших служб аеропорту.

Відео дня

«На сьогодні на карантин не було поставлено жодного літака, але ми готові до цього, є карантинні стоянки, куди при необхідності будуть відбуксовані літаки», - сказав Струк.

Читайте такожКоронавірус з Китаю: все, що потрібно знати про небезпечну хворобу (відео)

Крім того, він зазначив, що авіакомпанії припиняють здійснювати авіасполучення з Китаєм. «Ми отримали повідомлення від авіакомпанії про припинення прямих рейсів з Китаєм. Ми ще очікуємо 3 рейси авіакомпаній МАУ і SkyUp 31 січня, 2 і 4 лютого. Після цього прямих рейсів в Китай протягом місяця, що базуються в «Борисполі» не буде», - заявив Струк.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в «Бориспіль» прибув перший літак з українськими туристами, яких вивезли з Китаю через епідеміологічну ситуацію з коронавірусом.