В аеропорту Дніпра побудують нову злітно-посадкову смугу за 24,5 млн грн / фото УНІАН

Спеціалізується на проектуванні доріг, мостів і аеродромних комплексів інститут "Укрдорпроект" переміг у тендері на розробку проектної документації та експертизу нової злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ" із запропонованою ціною близько 24,5 мільйона гривень.

Читайте такожВ Україні чотири аеропорти, вісім вокзалів і кілька доріг віддадуть у концесію

Як повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України, сьогодні тендерний комітет держпідприємства "Фінансування інфраструктурних проектів" оголосив переможця, який запропонував на 1,98 мільйона гривень менше очікуваної вартості закупівлі, тендерна пропозиція якого відповідало всім технічним вимогам і критеріям.

Відео дня

Згідно з повідомленням, очікувана вартість закупівлі становила 26,5 мільйона гривень з урахуванням ПДВ. В тендері брало участь 4 компанії, пропозиції перших двох учасників були відхилені замовником на підставі невідповідності наданих документів умовам тендеру.

"Питання модернізації аеропорту "Дніпропетровськ" є гостроактуальним для міста-мільйонника, густонаселеної області та величезної навколишньої конгломерації. Нам необхідно відкрити небо над Дніпром. На проектування і будівництво аеродрому Міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ" вже передбачено 1,2 мільярда гривень. Оновлений аеропорт має стати регіональним повітряним хабом й забезпечити зручне авіаційне сполучення. Сьогодні нарешті оголошено переможця на розробку проекту нової злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ". Нова смуга повинна бути надійною, зносостійкою і безпечною, здатною приймати сучасні пасажирські літаки", - цитує прес-служба міністра інфраструктури Владислава Криклія.

У повідомленні з посиланням на міністра зазначається, що компанія-переможець підтвердила наявність відповідного досвіду і кваліфікованих виконавців, які можуть забезпечити розробку складного технічного проекту якісно, а підписання договору відбудеться у визначений законом термін про публічні закупівлі.

Як повідомляв УНІАН, попередні два тендери на розробку даної проектної документації нової злітно-посадкової смуги в аеропорту Дніпра не відбулися через неякісні та не в повному обсязі підготовлені учасниками закупівлі тендерні пропозиції, що не давало можливості замовнику визначити переможця.