Ілюстрація REUTERS

Нова гілка першого в Центральній Америці метрополітену в місті Панама буде прокладена в тунелі під Панамським каналом.

Читайте такожПанамський канал після реконструкції отримав рекордну суму за прохід судна

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на міністра громадських робіт Панами Рафаеля Сабонхе.

Відео дня

"Раніше панамська влада планувала провести метро по мосту над каналом", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що панамський метрополітен - перший в країнах Центральної Америки - почав свою роботу у 2014 році. У 2019 році пасажирів почала перевозити друга гілка метро. Проект третьої лінії вартістю 2,5 мільярда доларів взяла на себе компанія Hyundai Engineering & Construction.

Сабонхе повідомив, що проекти будівництва нової лінії метрополітену і четвертого мосту через Панамський канал будуть розділені. Метро пройде по тунелю, закладеному на глибині 40 метрів.

"Разом з тим, даний проект викликав питання в адміністрації Панамського каналу. Зокрема, наголошується, що досі не готові висновки по дослідженню ґрунту. Крім того, поблизу каналу плануються роботи по розширенню тихоокеанського гирла з використанням вибухівки. Вибухові роботи можуть загрожувати конструкції тунелю майбутнього метро", - підкреслює видання.

Що стосується нового мосту через Панамський канал, передбачається, що його будівництво стане одним з найбільших інфраструктурних проектів в історії країни. Довжина переправи складе 510 метрів, ширина - 51 метр, висота - 75 метрів.