Ілюстрація REUTERS

Японський автовиробник Nissan оголосив про можливе введення режиму простою на всіх своїх підприємствах через недостачу деталей з Китаю. За даними Automotive News Europe, компанія закуповувала 800 типів комплектуючих в провінції Хубей, яка стала осередком поширення вірусу COVID-19.

Читайте такожFiat призупинив виробництво автомобілів у Сербії через коронавірус

Автомобілі Nissan комплектуються широким спектром китайських деталей — від гальмівних дисків до датчиків кліматичних систем. Однак провінцію Хубей закрили на карантин і постачання призупинили на невизначений термін, передає motor.ru.

Відео дня

До середини лютого Nissan, а також ряд інших великих автовиробників, відчув гостру нестачу компонентів. Це загрожує зупинкою складання машин на заводах по всьому світу.

За оцінками Nissan, 23 лютого припинять роботу кілька складальних ліній на підприємстві в Японії, слідом режим простою доведеться ввести на виробництві в Малайзії. На черзі США, Мексика, Великобританія, Іспанія і Росія.

Від припинення поставок деталей з Китаю раніше вже постраждали Jaguar Land Rover, Mazda і Fiat. Крім того, через поширення вірусу були відкладені Пекінський автосалон і Гран-прі Китаю Формули-1.