Ілюстрація REUTERS

Пекінський автосалон, який повинен був відбутися в кінці квітня 2020 року офіційно скасовано у зв'язку з епідемією в Китаї, викликану вірусом нового типу.

Читайте такожFitch попередило про негативний вплив коронавірусу на авторинку

Про це з посиланням на організаторів заходу повідомляє Automotive News.

Відео дня

Мотор-шоу в Пекіні є однією з найбільш масштабних виставок у країні з найбільшим автомобільним ринком у світі. Крім місцевих компаній, в автосалоні регулярно беруть участь провідні світові автовиробники, в тому числі Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi, BMW та Ford.

Раніше стало відомо, що через спалах коронавірусу в Китаї на невизначений термін перенесено етап Формули-1 в Шанхаї, який повинен був пройти 17-19 квітня. При цьому організатори зазначили, що гонка може відбутися протягом 2020 року, якщо ситуація з епідемією стабілізується, передає Autonews.

Раніше багато автомобільних компаній змушені призупинити виробництво в Китаї. Зокрема, мова йде про Honda, Toyota, General Motors і PSA. Крім того, компанія Hyundai зупинила виробництво автомобілів на своїх підприємствах у Південній Кореї у зв'язку з браком китайських комплектуючих, постачання яких затримуються через спалах епідемії коронавірусу в КНР. Hyundai став першою глобальною компанією, яка вимушена призупинити випуск за межами Китаю.

Новий коронавірус був виявлений у китайському місті Ухань провінції Хубей в середині грудня 2019 року. На даний момент відомо про більш ніж 70 тис. заражених і понад 1,7 тис. загиблих. В Ухані та сусідніх містах введено карантин — влада, зокрема, зупинила громадський транспорт, а також закрила місто на в'їзд і виїзд.