Ілюстрація REUTERS

На Центральному залізничному вокзалі Києва запрацювала зарядна станція для електромобілів, і згодом таке обладнання планується встановити і на інших вокзалах країни. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Читайте такожRenault представила міський електрокар (фото)

«Розвиток зарядної інфраструктури для електромобілів - крок, який дозволить збільшити кількість українців, що користуються електромобілями», - цитує прес-служба міністра Владислава Криклія.

Відео дня

Зараз дві такі станції вже встановлені на Вокзальній площі. Вони розраховані на одночасну зарядку чотирьох автомобілів. Пристрої мають 3 точки підключення для авто: ССЅ Combo або ССЅ Combo 2, Type 2 і CHAdeMo. Вартість зарядки автомобіля становить 6,50 грн за 1 кВтгод. Орієнтовний час повної зарядки автомобіля Tesla 100D - близько двох годин, Nissan Leaf 2019 - трохи більше 1 години, BMW i3 - близько 40 хвилин.

У прес-службі також відзначили, що компанія, яка встановлювала зарядні станції, була обрана в системі ProZorro. Нею стала ТОВ «ГРУПА ЕЛЕКТРОЮА», яка запропонувала найбільш вигідну пропозицію.

фото mtu.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, продажі автомобілів з електродвигуном в Україні в 2019 році порівняно з 2018 збільшилися майже в 1,5 раза – до 7,542 тис. одиниць.