BMW i4 здатний набирати першу «сотню» за 4 сек. / фото BMW

Компанія BMW представила концепт-кар i4, серійна версія якого з'явиться у 2021 році та складе конкуренцію Tesla Model 3. Заявлений запас ходу автомобіля без підзарядки акумуляторів становитиме 600 кілометрів (за світовим циклом WLTP).

Читайте такожBMW і Volkswagen призупиняють виробництво в Китаї через коронавірус

Попри те, що автомобіль повністю електричний, він має штучну радіаторну решітку з великими ніздрями, які своєю формою нагадують елементи на прототипі Concept 4 - передвіснику нової BMW 4-Series. Перед ґратами встановили спеціальну прозору панель з рядом сенсорів, призначених для орієнтування в просторі під час безпілотної їзди, пише Autonews.

Відео дня

Відмінною особливістю інтер'єру став великий дисплей, який об'єднав в собі цифрову приладову панель і екран мультимедіа. У конструкції монітора використовували спеціальне скло з невідображаючою поверхнею для чіткішого зображення. Інформаційно-розважальний комплекс має регульовану конфігурацію і функцію управління жестами.

Концепт-кар оснащений електричним агрегатом, що видає 530 к. с., що можна порівняти з потужністю сучасних бензинових «вісімок». Таку ж віддачу, наприклад, має восьмициліндровий 4,4-літровий бензиновий агрегат з двома турбінами, який встановлюють на флагманські моделі BMW, в тому числі на седан 7-Series і кросовер X7.

BMW i4 здатний набирати першу «сотню» за 4 сек., а його максимальна швидкість становить 200 км на годину. Комплект батарей на 80 кВт·год дозволить проїхати без підзарядки до 600 кілометрів. Поповнити запас батарей на 80% можна всього за 35 хвилин.

Серійне виробництво нового електрокара почнеться на підприємстві в Мюнхені в третьому кварталі 2021 року.

Як повідомлялося раніше, компанія BMW до 2025 р. випустить 25 абсолютно нових «зелених» моделей, 12 з яких будуть мати повністю електричні силові установки.