Ілюстрація REUTERS

Україна підвищила рівень ефективності в організації державної системи контролю за безпекою польотів та управління цією системою.

Читайте такожХто запізнюється найменше: рейтинг пунктуальність авіакомпаній в Україні

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України з посиланням на підсумки роботи місії Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) в Україні в рамках Універсальної програми перевірок контролю за забезпеченням безпеки польотів.

Відео дня

Згідно з повідомленням, у період з 25 лютого по 3 березня ІСАО провела місію в Україні з метою перевірки стану забезпечення впровадження стандартів та рекомендованої практики (SARPs) та дотримання зобов'язань України як члена ІСАО.

"Аудитори місії відзначили значний прогрес у порівнянні з результатами попереднього аудиту 2017 року щодо впровадження в Україні стандартів та рекомендованої практики ICAO. Зараз показник ефективної імплементації відповідає середньоєвропейським і значно перевищує середньосвітовий рівень", - цитує прес-служба міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Як повідомляв УНІАН, за даними Державіаслужби, пасажиропотік через українські аеропорти у 2019 році зріс у порівнянні з 2018 роком на 18,5% – до 24,336 мільйона осіб.