Ілюстрація REUTERS

Volkswagen Group протягом цього тижня припинить виробництво на заводах в Італії, Португалії, Словаччині та Іспанії і готується закрити інші заводи в Європі через поширення коронавірусу.

Читайте такожAirbus закриває заводи у Франції та Іспанії

«Враховуючи суттєве погіршення ситуації з продажем і зростаючу невизначеність щодо поставок комплектуючих на заводи, виробництво на заводах брендів групи найближчим часом має бути припинено», – заявив генеральний директор VW Group Герберт Дісс, повідомляє Automotive News Europe.

Відео дня

Виробництво до кінця цього тижня буде зупинено на заводах марки VW в Іспанії, Португалії (Сінтра), Словаччині (Братислава) і заводах Lamborghini й Ducati в Італії, сказав Дісс. Більшість інших німецьких і європейських підприємств почнуть готуватися до припинення виробництва, яка, ймовірно, триватиме два тижні.

Впливова рада працівників VW Group дійшла до висновку, що робітники на заводах не можуть перебувати на безпечній відстані один від одного, щоб запобігти зараженню, і рекомендувала призупинити виробництво, передають "Ведомости".

Невизначеність з наслідками пандемії COVID-19 означає, що неможливо дати будь-які прогнози щодо прибутковості в цьому році, заявила VW Group, що володіє брендами Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Porsche, Seat і Skoda. «2020 р. буде дуже важким. Пандемія коронавірусу ставить нас перед незрозумілими операційними та фінансовими проблемами. Також існують побоювання щодо тривалих наслідків для економіки», – сказав Дісс.

У понеділок про припинення заводів у Європі через пандемію і зниження попиту на автомобілі оголосили Fiat Chrysler Automobiles, PSA Group і Renault. Також припинено виробництво декількох підприємств Ford і Nissan.