Автовиробники у Європі скорочують виробництво / volkswagengrouprus.ru

Виробники автомобілів, такі як Fiat Chrysler, Peugeot і Volkswagen скоротили сьогодні своє виробництво на європейських заводах. Причиною стали необхідність боротися з епідемією коронавірусу й падіння попиту.

Як пише Reuters, представники працівників в Італії, Франції, Бельгії, Іспанії й Німеччині поставили вимогу посилення контролю гігієни, дезінфекції й ізоляції для працівників, які працюють пліч-о-пліч на європейських виробничих лініях. В компанії Audi сказали, що не можуть зберегти виробництво на заводах в Брюсселі. Тому що деякі працівники опустили інструменти через страх заразитися коронавірусом. В компанії пояснили, що питання захисту працівників було темою обговорення між керівництвом і профспілками.

Читайте такожLamborghini призупинила виробництво через коронавірус

Відео дня

Тим часом, компанія Fiat Chrysler Automobiles зупинила виробництво на два тижні на своїх заводах в Європі, щоб захистити персонал і скорегувати свою пропозицію зі скороченням попиту. Італія серед тих європейських країн, які найбільше постраждали від кризи, спричиненої коронавірусом. Рим запровадив загальнонаціональний карантин. Італійським прикладом скористалася Іспанія і трохи менш масштабно Франція, оскільки COVID-19 поширюються на континенті.

Французький виробник автомобілів PSA, який володіє компаніями Peugeot, Opel і Vauxhall, теж оголосив про зупинку своїх заводів в Європі до 27 березня. Renault збирається зупинити промислову активність у Франції, закривши 12 заводів й відправивши додому 18 тисяч працівників до подальших розпоряджень.