За даними чиновника, 30% водіїв - іногородні / скріншот ТСН

Сьогодні в Одесі через карантин на маршрути не вийшла половина пасажирських автобусів.

Як передає кореспондент УНІАН, проблему транспортного сполучення під час сесії міської ради порушили кілька депутатів.

Заступник директора департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради Сергій Щербань повідомив, що в середу вранці на маршрути вийшло приблизно 50% пасажирських транспортних засобів.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі чоловік поширив фейк, що він заражений коронавірусом

«Це категорія пасажирських автобусів», - сказав він.

Зокрема, перевізник «Севертранс» не випустив 65% автобусів, підприємства «Турист», «Швидкі автобусні маршрути» і «АТП Кіностудія» - по 30%, «Віраж» - 35%, перевізники «Автотранс-Україна» і «Страс Транс»- по 40%, «Гленкор - ЮГ» - 20%.

За даними чиновника, 30% водіїв - іногородні. Вони не вийшли на роботу через те, що з 18 березня в Одеському регіоні припинено транспортне сполучення між населеними пунктами, в тому числі - з обласним центром.

«Вони роз'їхалися по домівках, оскільки бояться, що не доберуться додому», - пояснив Щербань.

Стільки ж водіїв відмовилися працювати, оскільки бояться заразитися коронавірусомв, а 40% - через те, що обмеження (в салоні - не більш як 10 пасажирів) ведуть до фінансових збитків.

Читайте такожВ Одесі з підозрою на коронавірус госпіталізовано 17 осіб

Як уточнив Щербань, залишається невирішеним питання рентабельності поїздок - перевізники працюють на збиток.

Крім того, вони побоюються, що за порушення карантинного режиму їм доведеться платити великі штрафи, а фізичної можливості не допускати великої кількості пасажирів в салон у них немає.

Як повідомляють у соціальних мережах очевидці, вранці на маршрути вийшло дуже мало мікроавтобусів, і люди не могли дістатися на роботу. Багато хто намагався виїхати переповненими пасажирами трамваями або тролейбусами, водії яких закликали дотримуватися карантинних вимог - "не набиватися» в салон і носити медмаски.

Довідка УНІАН. В Одесі автобусними пасажирськими перевезеннями займаються приватні підприємства, у віданні міста - пасажирський електротранспорт (трамваї та тролейбуси).

Інфографіка УНІАН