У Луцьку скасували весь громадський транспорт / фото УНІАН

Виконавчий комітет міськради Луцька заборонив з 19 березня роботу усього громадського транспорту в місті з метою запобігання поширенню коронавірусу. Також транспорт не працює в населених пунктах Прилуцького старостинського округу.

Про це повідомили в прес-службі міськради.

Читайте такожВ Одесі з 19 березня у міський електротранспорт пускатимуть не більше 10 осіб

Відео дня

«Транспортний засіб — місце тісного контакту людей. Якщо в автобус чи тролейбус зайде хворий, то є велика загроза захворіти іншим пасажирам. Єдиний ефективний спосіб — залишатися вдома», — сказав секретар міськради, виконувач повноважень мера Григорій Пустовіт.

Перший заступник мера Григорій Недопад розповів, що триває процес організації доїзду до робочих місць медичних працівників та співробітників «критично важливих структур». Організувати це мають коштом міського бюджету.

«Підприємствам, установам та організаціям, незалежно від форм власності, рекомендується забезпечити проїзд працівників транспортними засобами у режимі регулярних спеціальних перевезень», — йдеться у повідомленні.

Як зазначає місцевий «Перший канал», зранку 19 березня деякі жителі скаржилися на відсутність громадського транспорту і не знали, як дістатися на роботу. На вулицях загалом стало менше людей, але збільшилась кількість велосипедистів, деякі мешканці шли на роботу пішки.

Нагадаємо, з 12 березня по всій Україні почався карантин у зв’язку з розповсюдженням у світі коронавірусу. Так, усі навчальні заклади, включно з приватними, закрили на три тижні, до 3 квітня.

З 16 березня Україна на два тижні закрила кордон для іноземних громадян, щоб обмежити поширення коронавірусу.

Також уряд вирішив до 3 квітня скасувати авіа, залізничне та автобусне сполучення між містами та областями України, а також зупинити роботу метрополітенів. Рух власних автомобілів не обмежується.