Ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський закликав голів ОДА та мерів великих міст максимально збільшити кількість маршруток, автобусів, тролейбусів у своїх регіонах для дотримання карантинних обмежень на міські перевезення до 10 осіб у маршрутних таксі і таксі, і до 20 осіб - у тролейбусах, автобусах і трамваях.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці президента у Facebook.

Читайте такожЗакрите метро: що відбувається на дорогах Києва (карта)

Відео дня

«На даний момент для протидії поширенню коронавірусу задіяно понад 15 тисяч поліцейських, серед іншого вони будуть контролювати як наші перевізники та суб’єкти господарювання виконують обмеження уряду, але я вірю, що ми всі - свідомі громадяни, і постійний контроль з боку поліції буде непотрібний», - заявив він.

Також, за словами президента, головам ОДА та мерам великих міст поставлено завдання максимально збільшити кількість маршруток, автобусів, тролейбусів у своїх регіонах. «Це допоможе дотримуватись обмеження у 10 та 20 пасажирів», - підкреслив глава держави.

«Я закликаю кожного голову ОДА, кожного мера усвідомити свою персональну відповідальність, активно та ефективно вирішувати транспортні проблеми у вашому регіоні. Це дуже важливо для здоров’я усіх українців», - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Згідно з ухваленими рішеннями, міські перевезення можуть здійснюватися до 10 осіб - у маршрутних таксі і таксі, і до 20 осіб - у тролейбусах, автобусах і трамваях.

Станом на ранок 20 березня в Україні зафіксовано 26 випадків інфікування коронавірусом у 6 областях і в Києві: Чернівецька – 15 осіб (1 померла), Київ – 3 особи, Дніпропетровська – 2 особи, Житомирська – 2 особи (1 померла), Київська – 2 особи, Донецька – 1 особа та Івано-Франківська – 1 особа (померла).