Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів звільнив Желько Марчека з посади виконувача обов'язків голови правління акціонерної компанії «Укрзалізниця».

Читайте такожСБУ викрила мільйонні розкрадання бюджетних коштів під час закупівлі запчастин підрозділами "Укрзалізниці"

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Сьогодні на засіданні уряду підтримали пропозицію наглядової ради «Укрзалізниці» про припинення повноважень тимчасового керівника «Укрзалізниці», який, на жаль, не виправдав довіри й сподівань в цей важливий період. Уряд звільнив Желько Марчека з посади виконувача обов'язків голови) і виключив його зі складу членів правління компанії «Українська залізниця», - написав він.

Криклій зазначив, що найближчі пріоритети уряду - стабілізація діяльності стратегічного підприємства і вихід із коронакризи, а також проведення чесного конкурсу на посаду голови «Укрзалізниці».

«Українська залізниця має бути однією з найкращих у європейському регіоні. Для цього нам потрібен чесний і професійний керівник, який стане локомотивом для підприємства», - зазначив міністр.

Народний депутат Олексій Гончаренко, присутній на засіданні уряду, у своєму Telegram-каналі повідомив, що Кабінет міністрів призначив на посаду в. о. голови правління «Укрзалізниці» Івана Юрика, який є членом правління компанії.

«Кабмін прийняв розпорядження про тимчасове покладення виконання обов'язків голови правління «Укрзалізниці» на Юрика Івана Івановича, а також про тимчасове покладення виконання обов'язків члена правління «Укрзалізниці» на Веприцького Романа Сергійовича», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня наглядова рада «Укрзалізниці» прийняла рішення рекомендувати уряду звільнити Желько Марчека з посади в. о. голови правління. Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що виконувач обов'язків голови правління «Укрзалізниці» Желько Марчек не виправдав довіри й буде звільнений із займаної посади.

Марчек був призначений на посаду 5 лютого рішенням Кабінету міністрів. У березні він задекларував 449,7 тис. гривень заробітної плати в "Укрзалізниці".