Фото УНИАН

У столиці запровадять єдиний разовий квиток для поїздки міською електричкою, у трамваях на маршрутах №№ 4, 5 та автобусах №№ 59, 60, 61. Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Читайте такожУ Києві на Поштовій площі продовжаться розкопки стародавнього міста (фоторепортаж)

 «Сьогодні розглядається можливість більш глибокого інтегрування міської електрички до транспортної мережі столиці. Одним із вірогідних та доступних варіантів до моменту впровадження Подільського мосту та Подільсько-Вигурівської гілки метрополітену є  розвиток легкого рейкового транспорту – як альтернатива, що надасть можливість швидко та комфортно діставатись з лівобережжя до правобережжя міста», – зазначив директор  Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель.

Відео дня

Придбати такий єдиний разовий квиток пасажир зможе в касі швидкісного трамвая або електрички. Скористатися ним можна для проходу турнікетною групою, оснащеною спеціальними електронними валідаторами для проїзду в міській електричці, а також трамваях №№ 4, 5 і автобусах №№ 59, 60, 61, які теж обладнані валідаторами для зчитування інформації.

Цей квиток буде надрукований на термо-папері, яким при сплаті за проїзд проводиться подвійна валідація, та має систему захисту «свій-чужий», що унеможливлює повторне використання. Пасажири, які щоденно користуються міською електричкою, зможуть придбати місячні проїзні квитки.

Впровадження єдиного квитка заплановали на кінець серпня-початок вересня 2016 року.