Україна і Білорусь збільшить квоти на автомобільні перевезення до 65 тис. одиниць / фото УНІАН

Україна і Білорусь домовилися про збільшення квоти дозволів на міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів до 65 тис. одиниць.

Читайте такожПольща у грудні видасть Україні додаткові дозволи на вантажоперевезення

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, відповідні домовленості були досягнуті за підсумками зустрічі 5 грудня міністра інфраструктури України Володимира Омеляна та міністра транспорту Республіки Білорусь Анатолія Сівака.

Відео дня

«Сторони домовилися про збільшення квоти дозволів на міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів до 65 000 одиниць, а розподіл за типами і видами дозволів здійснюватиметься з урахуванням потреб перевізників обох країн», - йдеться в повідомленні.

Також, згідно з повідомленням, сторони домовилися про розвиток транспортного сполучення Північ-Південь територіями України та Республіки Білорусь з метою забезпечення оптимальних логістичних схем доставки вантажів з використанням інфраструктури Білорусі та України.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді Україна відчула дефіцит польських дозволів на автомобільні вантажні перевезення.

В кінці листопада Мінінфраструктури заявило, що Україна домовилася з Польщею про надання українським вантажоперевізникам додаткової квоти дозволів на здійснення автомобільних перевезень через територію Польщі.