Міністерство інфраструктури має намір реформувати систему управління дорожнім будівництвом до кінця 2013 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак на брифінгу в Кабінеті Міністрів .

“Готуються два закони, які дають можливість залучити інвестиції й встановити контроль за дорожнім будівництвом, будуть розділені функції між міністерством інфраструктури, «Укравтодором» і Укртрансінспекцією. Ми повинні прийняти закони в 2013 році і наступного року працювати вже по-новому”, - сказав він.

Відео дня

За словами В.Козака, за міністерством інфраструктури будуть закріплені функції з визначення стратегії розвитку дорожнього господарства, «Укравтодор» виконуватиме дорожнє будівництво, а Укртрансінспекція контролюватиме хід робіт.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні Кабміну 13 березня прем'єр-міністр України Микола Азаров оголосив про ініціативи в зміні державного управління автодорожньою галуззю. Насамперед йдеться про те, що необхідно розділити функції проектування будівництва та прийому в експлуатацію автомобільних доріг.

М.Азаров також доручив віце-прем'єр-міністрам Юрію Бойку і Олександру Вілкулу розробити довгострокові заходи з організації виробництва матеріалів для дорожнього будівництва в Україні. Зокрема розробити програму з випуску якісного бітуму, високотехнологічних закріплюючих матеріалів і дорожньої техніки.

М.Азаров також заявив про необхідність створити нову модель фінансування, яка дозволить вкладати в будівництво і ремонт доріг щонайменше 50 млрд грн на рік.

Довідка УНІАН.У транспортному комплексі України в 2012 році освоєно 24,4 млрд грн капітальних інвестицій, з яких 7,9 млрд грн, або 33%, становлять власні кошти підприємств.