Железнодорожники восстанавливают поврежденную инфраструктуру / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник гендиректора «Укрзалізниці» Віталій Жураковський.

«Загальна сума становить близько 300 млн грн. Але ця цифра не остаточна, оскільки до 5 штучних споруд ми ще не дійшли й не визначилися з обсягами руйнувань і з обсягами робіт, які ми повинні провести», - сказав Жураковський, зазначивши, що озброєні бойовики не надають доступу до цих об'єктів.

Зокрема, внаслідок бойових дій з травня по липень на Донецькій, Придніпровській і Південній залізницях було пошкоджено понад 130 об'єктів залізничної інфраструктури.

Відео дня

"Із них 13 штучних споруд - мости й шляхопроводи, на відновлення яких необхідно понад 76 млн грн", - розповів Жураковський.

Крім того, ремонт 56 пошкоджених об'єктів колій обійдеться понад 3,5 млн грн, будівель восьми вокзалів і станцій – у 4,5 млн грн.

"Також ми маємо 54 випадки пошкодження пристроїв електрифікації та енергопостачання, 15 випадків пошкодження обладнання мереж інших суб'єктів, у тому числі й суміжні ліцензіатів - обленерго", - повідомив заступник гендиректора.

За його словами, на сьогоднішній день із 300 млн грн «Укрзалізниця» вже витратила на ремонт залізничної інфраструктури близько 45 млн грн.

«Це все кошти «Укрзалізниці», в основному, це кошти Донецької залізниці (ДЗ), які перенаправлено з інших об'єктів, запланованих фінансовим планом «Укрзалізниці» на 2014 рік», - підсумував він.

Читайте такожТерористи украли в "Укрзалізниці" 40 автомобілів

Як повідомляв УНІАН, з квітня на території Луганської та Донецької областей орудують озброєні бойовики, що фінансуються Росією. Вони захоплюють людей у заручники, вбивають їх, а також знищують інфраструктуру міст Донбасу. Із 15 квітня в регіоні почалася антитерористична операція. На початку липня українські силовики звільнили від терористів міста Сніжне, Слов'янськ, Краматорськ, Красний Лиман. При цьому військові продовжують вести операцію з очищення Донбасу від бойовиків.

Починаючи з другої половини травня, на Донецькій залізниці бойовики неодноразово підривали мости і ділянки дороги, внаслідок чого ДЗ скасовувала низку поїздів, а також змінювала маршрути курсування. Зокрема, в Луганській та Донецькій областях бойовики неодноразово підривали залізничне полотно, мости, обстрілювали будівлі вокзалів, мінували ділянки колій.